Siirry pääsisältöön

Yhdessä voiman jäljille

 




Oletko joskus toivottanut voimia jollekulle vaikean asian kanssa kamppailevalle? Tai onko läheisesi toivottanut sinulle voimia? Vakavan sairauden edessä ainakin minä olen joutunut kysymään itseltäni mistä niitä voimia löytyisi kaiken läpikäymiseen. Kaiken sen, mistä ei edes tiedä, ei osaa kuvitella.

Juhannuksen jälkeen viime kesänä sain kuulla sairastavani suolistosyöpää. Monenlaista on mahtunut tämän matkan varrelle. Vaikka kuinka päätin, että elämäni ei saa pyöriä sairauden ympärillä, niin se kuitenkin on ollut koko ajan mielessä ja muuttanut monia asioita. TYKSissä on tullut vierailtua usein, ja kesälomatkin tuli siirrettyä tuonnemmaksi.

Takaiskuista toipumisen tielle

Kolmas leikkaus syksyllä piti olla viimeinen. Good bye syöpä ja TYKSissä vietetyt päivät ja yöt. Tästä alkaa uusi elämä ja uusi tulevaisuus, niin minä ajattelin. Silloin juuri sairaalasta kotiuduttuani sattui avautumaan NUTS Karhunkierroksen ilmoittautuminen, ja monet lenkkikavereistani olivat innolla lähdössä sinne. Minua ei tarvinnut kauan houkutella – ilmoittautuminen meni saman tien 55 kilometrin polkukoitokseen Oulankajokilaakson upeissa maisemissa, ja suunnitelmat iloisesta valmistautumisesta lähtivät käyntiin. Vaan eipä mennyt viikkoakaan, kun minut kyyditettiin ambulanssilla TYKSin päivystykseen septisessä tilassa. Suolen liitos oli alkanut vuotaa, ja päädyin jälleen leikkaussaliin.

Henkisesti koin sen aika musertavana. Sairaalassa vierähti melkein viikko, ja vahvat antibioottikuurit jatkuivat vielä toisen mokoman kotona. Omasta mielestäni minun piti olla juoksemassa pitkin metsiä. Vaan ei auttanut, taas piti aloittaa pienistä, hitaista, varovaisista kävelylenkeistä vahvoihin kipulääkkeisiin nojaten. Silloin kävi mielessä, että jotain ylimääräistä tukea tarvitaan, jotta selviydyn 55 kilometrin polkuretkestä ja 1500 nousumetristä vaativassa maastossa. Voimia sain etsiä tosissani, jotta sain mieleni taas valoisalle puolelle tuon odottamattoman takapakin jälkeen.

Jokaisella omat tapansa löytää voimaa

Perheen ja ystävien tuki on ollut minulle äärettömän tärkeää. Sen lisäksi olen etsinyt hyvää mieltä minulle rakkaista harrastuksista. Uskon, että meillä jokaisella on oma tapamme käsitellä vaikeita asioita ja omat rakkaat puuhamme tai harrastuksemme, joista nautimme niin paljon, että niihin asioihin uppoutuessamme kaikki näyttää pikkuisen valoisammalta. 

Juokseminen on minulle luonnollinen ja ominainen tapa pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnistani. Sieltä löytyy voimani jäljet niin kauan kuin pystyn liikkumaan.  Kaikkien ei silti tarvitse juosta. Ei ole väliä, mistä itse kukin voimansa löytää. Tärkeää on vain, että jaksaa etsiä.

Varainkeruukampanjamme suolistosyövän tutkimukseen

Ajatus varainkeruusta juoksemalla on itänyt mielessäni jossain taustalla jo jonkin aikaa. Ei vain ole tuntunut oikealta ajalta tarttua siihen. Ennen kuin nyt.

Niinpä otin yhteyttä Lounais-Suomen syöpäyhdistykseen, ja aloimme yhdessä suunnittelemaan tätä kampanjaa, jolla keräämme varoja suolistosyövän tutkimukseen.  

Jokainen voi auttaa

Homma toimii niin, että minä juoksen, sinä lahjoitat.  Mikään summa ei ole liian pieni. Mutta yläraja on kymppitonni 😉. Ohjeet lahjoituksiin löytyy Lounasis-Suomen syöpäyhdistyksen sivuilta https://www.lounais-suomensyopayhdistys.fi/osallistu/lahjoitukset-keraykset/

Kirjoittelen tänne pieniä tarinoita lenkkipolkujeni ja toipumiseni varrelta. Toivon, että tämän myötä toiset syöpään sairastuneet voisivat löytää oman voimansa jatkaa matkaa sairauden kanssa ja siitä toipumisessa. Mikä kenellekin kohdalle osuu.

Lähdetään yhdessä voiman jäljille, kulje kanssani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voittajafiiliksissä!

                                   Kuva: Marika Tauriainen                                  Kuten edellisessä blogikirjoituksessani kerroin, minulle tuli pakottava tarve kiristää aikataulua pitkän juoksun suhteen. Samalla osallistumiseni NUTS Karhunkierros -tapahtumaan siirtyi ensi vuoteen. Sen takia NUTS-tunnus on poistettu keräyskampanjan Facebook-ryhmästä. Keräys toteutuu kuitenkin kuten on suunniteltu, ja osallistumisaikaa on vielä toukokuun loppuun saakka. Muistathan osallistua, ja haasta kaveritkin mukaan! Sunnuntaina heti vapun jälkeen solmimme lenkkitossun nauhat ja pakkasimme juoksuliiveihimme juotavaa ja muuta matkalla tarvittavaa. Osan mahdollisesti tarvittavista huoltotarvikkeista jätimme lähtö- ja maalipaikalle, jonka kautta kuljimme kaksi kertaa. Reittimme oli jaettu kahteen 20 km ja yhteen 15 km mittaiseen lenkkiin. Näin meidän ei tarvinnut kantaa kaikkea mukanamme koko matkaa. Reittikartasta näkyy, missä menimme. Reitti saattaa näyttää vähän sekavalta, koska menimme s

Kevään merkit voimistuvat ja voimistavat

Kävin äsken katselemassa kevään edistymistä lähimetsän poluilla juosten, tänä kauniina iltana. Kiurut ja töyhtöhyypät näyttävät olevan täydessä vauhdissa. Etätyöpisteeni ikkunasta näen, kun sepelkyyhkyt kujertavat langalla ja hivuttautuvat lähemmäs toisiaan. Mustarastaskin siinä tarkkaili ympäristöään näköalapaikalta. Kevät on minun ehdoton suosikkivuodenaikani. Lähimetsissä ei ollut lunta enää kuin pälvi siellä, toinen täällä. Aika märkää oli paikoitellen. Jokaisella lenkilläni minulla on mielessä tavoitteeni. Viiskytviis kilometriä polkujuoksua ja kymppitonni tutkimukselle. Sen ensin mainitun selätän, mutta tuohon toiseen tarvitaan aika monen ihmisen panostusta. Yhdessä me sekin tavoite saavutetaan, eikös vain. Harjoittelusta Viime viikolla harjoittelu sujui aika mukavasti. Kävelin joka päivä, kuten suunnitelmaani kuuluu. Olen alkanut kävellä töihin. Etätyössä on sekin hyvä puoli, että voi itse valita kuinka pitkä työmatka on. Minulla se on ollut kahdesta kolmeen kilometriä aam