Siirry pääsisältöön

Kisatunnelmaan

 


Miten käy virittyminen kisatunnelmaan, kun ei ole kisaa? Ainakin edessä olevan matkan pituus saa aikaan sopivasti perhosia vatsanpohjaan. Vaikka sanotaan, että matka ei tapa, vaan vauhti, niin lähden kyllä taittamaan matkaa tuntien kunnioitusta jokaista edessä olevaa kilometriä kohtaan.

Karhunkierrokselle sitten ensi vuonna

Toukokuulle varatun leikkauksen takia Karhunkierros jää minun osaltani ensi vuoteen. Lähdemme 55 kilometrin retkellemme kolmestaan Paimiosta. Minulla on mukanani tutusta lenkkiporukasta Marika ja Pasi. Molemmilla on kokemusta pitkistä juoksumatkoista ja poluilla juoksemisesta, ja molemmat ovat hauskaa juoksuseuraa. Lenkkikaverini ovat suunnitelleet meille reitin, he tuntevat Paimion juoksumaastot kuin omat taskunsa. Minun tarvitsee siis vain valmistaa itseni ja kaikki se, mitä voin kuvitella juoksussa tarvitsevani. 

Reitti on suunniteltu juostavaksi kolmessa kierroksessa, jotka kaikki käyvät lähtöpaikan kautta. Silloin voimme käyttää lähtöpaikkaa huoltopisteenä, eikä kaikkea tarvitse kantaa mukana koko matkaa. Minulla on vain yhden litran verran juotavaa mukanani, ja täytän pullot aina huoltopisteellä. Tarvittavien varusteiden miettiminen ja kokoaminen auttaa osaltaan kisatunnelmaan pääsemisessä.

Laitan reittikuvauksen tänne blogiini juoksun jälkeen, ja toivottavasti saan pari kuvaakin talletettua matkalta.

Lyhyellä valmistautumisella rauhalliseen etenemiseen

Aikaa tähän pitkään juoksuun valmistautumiseen jäi huomattavasti vähemmän kuin olin alun perin suunnitellut. Minunhan oli tarkoitus aloittaa harjoittelu lokakuun lopulla, kun ilmoittauduin NUTS Karhunkierros -tapahtumaan. Silloin harjoitteluaikaa olisi ollut seitsemän kuukautta, mikä sekään ei ole kovin paljon, kun takana on sairaus ja kolme leikkausta, ja sen takia lähtökunto on huono. Sairauteni hoidossa tapahtuneet ikävät käänteet ovat lyhentäneet valmistautumiseen käytettävän ajan viiteen kuukauteen. Ensimmäinen juoksulenkkini lokakuun jälkeen oli joulukuun 2. päivä, kokonaiset 5 kilometriä, ja vauhti ei ollut paljon kävelyä nopsempaa. Aika pitkälle siitä ollaan siis tultu.  Lähden ihan luottavaisin mielin pitkää matkaa tarpomaan, vaikka tiedän varsin hyvin, että mitään helppoa siitä ei tule. Voin vain kuvitella, miten jossain vaiheessa ihmettelen ääneen (jos jaksan vielä puhua), että miksi ihmeessä minä tätä teen. Ja silloin Marika ja Pasi muistuttavat minua.

Ystävyyden ja yhteisön voima

On todella ihanaa tietää, että minun ei tarvitse tehdä tätä yksin. Saan juosta hyvässä seurassa tuttujen lenkkikavereiden kanssa. Marikan ja Pasin lisäksi sunnuntaina kampanjahengessä mukana juoksee myös muutama kaveri, joiden kanssa olen saanut harjoitella, pienellä porukalla ja turvavälein, koronapandemiankin aikana. Meillä on ollut tosi kivaa, ja palaan joukkoon, kunhan kuntoudun taas leikkauksen jälkeen.

Eikä minun tarvitse kerätä suolistosyöpätutkimukseen lahjoitettavia varoja yksin. Jokainen teistä, jotka osallistutte keräykseen, teette matkaa kanssani. Yhdessä tekemisessä on voimaa! Olen siitä äärimmäisen kiitollinen.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhdessä voiman jäljille

  Oletko joskus toivottanut voimia jollekulle vaikean asian kanssa kamppailevalle? Tai onko läheisesi toivottanut sinulle voimia? Vakavan sairauden edessä ainakin minä olen joutunut kysymään itseltäni mistä niitä voimia löytyisi kaiken läpikäymiseen. Kaiken sen, mistä ei edes tiedä, ei osaa kuvitella. Juhannuksen jälkeen viime kesänä sain kuulla sairastavani suolistosyöpää. Monenlaista on mahtunut tämän matkan varrelle. Vaikka kuinka päätin, että elämäni ei saa pyöriä sairauden ympärillä, niin se kuitenkin on ollut koko ajan mielessä ja muuttanut monia asioita. TYKSissä on tullut vierailtua usein, ja kesälomatkin tuli siirrettyä tuonnemmaksi. Takaiskuista toipumisen tielle Kolmas leikkaus syksyllä piti olla viimeinen. Good bye syöpä ja TYKSissä vietetyt päivät ja yöt. Tästä alkaa uusi elämä ja uusi tulevaisuus, niin minä ajattelin. Silloin juuri sairaalasta kotiuduttuani sattui avautumaan NUTS Karhunkierroksen ilmoittautuminen, ja monet lenkkikavereistani olivat innolla läh...

Vihdoinkin NUTS!

  Hyvää kannatti odottaa. NUTS Karhunkierroksen 55 kilometrin mittainen yöjuoksu on nyt takana. Onnellisesti, sanoisin. Mitään vammoja en kehooni kerännyt – mitä nyt vähän polveen sattui jyrkimmissä laskuissa, mutta se vähäinen kipu menee pian ohi ja unohtuu. Sunnuntaina esiintyi jälkioireena hassua kävelyä kankein jaloin, mikä saattoi johtua kokonaan lähes tuhannen kilometrin autossa istumisesta. Varat suolistosyövän tutkimukseen Aloittamassani haasteessa keräämämme summa lahjoitettiin kokonaan suolistosyöpätutkimukseen, kuten lupasinkin. Tutkimusapurahan, yhteensä 4000 euroa, sai TYKSin syöpäpoliklinikalla erikoislääkärinä työskentelevä ja Turun yliopiston tohtorikoulutettava Vesa Väliaho. Meidän osuutemme oli siis hippusen yli puolet tuosta lahjoitetusta summasta. Minulla oli ilo olla mukana luovuttamassa apurahaa Vesalle, ja samalla sain tilaisuuden hetken jutella hänen kanssaan, ja toivottaa menestystä jatko-opintoihin. Vesa kertoi, että on vaikea löytää aikaa tutkimuksen...

Voittajafiiliksissä!

                                   Kuva: Marika Tauriainen                                  Kuten edellisessä blogikirjoituksessani kerroin, minulle tuli pakottava tarve kiristää aikataulua pitkän juoksun suhteen. Samalla osallistumiseni NUTS Karhunkierros -tapahtumaan siirtyi ensi vuoteen. Sen takia NUTS-tunnus on poistettu keräyskampanjan Facebook-ryhmästä. Keräys toteutuu kuitenkin kuten on suunniteltu, ja osallistumisaikaa on vielä toukokuun loppuun saakka. Muistathan osallistua, ja haasta kaveritkin mukaan! Sunnuntaina heti vapun jälkeen solmimme lenkkitossun nauhat ja pakkasimme juoksuliiveihimme juotavaa ja muuta matkalla tarvittavaa. Osan mahdollisesti tarvittavista huoltotarvikkeista jätimme lähtö- ja maalipaikalle, jonka kautta kuljimme kaksi kertaa. Reittimme oli jaettu ka...