Siirry pääsisältöön

Kiitokset

 


Varainkeruukampanja suolistosyöpätutkimuksen hyväksi on päättynyt. Haluan kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita. Haluan kiittää myös teitä, jotka olette minuakin viesteillänne ja ajatuksillanne tukeneet. Jokainen euro, jokainen viesti, jokainen hiljaa lähetetty voimahalaus ja -ajatus on ollut tärkeä. Tiedän entistäkin selvemmin, että en ole yksin poluillani.

Kiitän myös Lounais-Suomen Syöpäyhdistystä, siellä Minna Lämsä ja Kati Tilli tekivät suuren työn kampanjan toteuttamiseksi.

TYKSin vatsaosaton kirurgeja ja hoitajia saan kiittää siitä, että syöpä on nyt poissa, ja avannekin on poissa.

Askel kerrallaan

Nyt on vähän aikaa juoksukieltoa. Lääkärin määräyksestä. En tosin pystyisikään hetkeen juoksemaan. Muistan kyllä hyvin sen ilon, kun edellisen leikkauksen jälkeen otin ensimmäiset juoksuaskeleet. Sata metriä taisin peräti pinkaista, kävelylenkkini lomassa, vaikka sattui.

Teen kävelylenkkejä jaksamiseni mukaan, vähitellen pidentäen matkaa. Juhannuksen jälkeen ehkä jo voin alkaa kokeilla miltä juoksuaskeleet tuntuvat. Kunnon rakentaminen alkaa taas pieneltä takamatkalta. Se ilo siinä on, että kehittyminen on yleensä nopeaa silloin, kun aloittaa huonokuntoisena harjoittelemaan. Tähtäimessä on ensi vuoden NUTS Karhunkierroksella 55 km Oulankajokilaaksossa.

Leikkauksesta tulee huomenna torstaina kuluneeksi jo kaksi viikkoa. Toivun ihan odotetusti. Paniikkimieliala vaani minua ennen leikkausta, ei niinkään enää leikkauksen jälkeen. Ehkä kerran taisin sairaalassa ollessani humpsahtaa pelkoni sekaan. Hoitaja Irma auttoi minut sieltä ylös.



Mielen liikkeitä

Tässä toipuessa, kun on aikaa miettiä asioita, niin kaikenlaista tulee mieleen, ja monenlaisia tunteita olen saanut ottaa vastaan. Synkkyyteen en ole tyystin vaipunut, vaikka hetkittäin on tuntunut, että todellinen minäni on jossain matkoilla, jättänyt minut selviytymään muuttuneen olemukseni kanssa. Sanoin sille, että älä jätä minua nyt. Se auttoi.

Nyt tuntuu ihan hyvältä ajatukselta, että vähitellen arki saa tulla tavalliseksi. Kehoni oppii vähitellen toimimaan sieltä ja täältä lyhennellyn suolistoni kanssa. Se sopeutuu kyllä, minun tarvitsee vain antaa sille aikaa.

Mielessäni on selkeytynyt ajatukset siitä, mihin suuntaan haluan elämääni viedä. Millaisia ja toiveita ja unelmia minulla on. Miten aion niitä toteuttaa. Niin kuin vaikka sen, että haistelen kielojen ja syreenin tuoksua. Nautin viime kesänä istuttamani alppiruusun kauniista kukista. Pionitkin ovat täynnä nuppuja. On se hyvä, että saan olla vielä täällä.



Lääketiedettä, onnea ja voimaa

Syövästä selviytyminen ei ole taistelu, eikä siinä auta voima. Se tapahtuu, mikä tapahtuu. Taistelua voi sen sijaan olla käytävä omien ajatusten ja tunteiden kanssa. Jostain syystä olen alkanut ajattelemaan, että minussa taitaa sittenkin olla voimaa selviytyä ties mistä. Jos niin vaaditaan.

 

Kiitos vielä, ja huoletonta kesää! 😘

”Olkoon voima kanssanne”



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Yhdessä voiman jäljille

  Oletko joskus toivottanut voimia jollekulle vaikean asian kanssa kamppailevalle? Tai onko läheisesi toivottanut sinulle voimia? Vakavan sairauden edessä ainakin minä olen joutunut kysymään itseltäni mistä niitä voimia löytyisi kaiken läpikäymiseen. Kaiken sen, mistä ei edes tiedä, ei osaa kuvitella. Juhannuksen jälkeen viime kesänä sain kuulla sairastavani suolistosyöpää. Monenlaista on mahtunut tämän matkan varrelle. Vaikka kuinka päätin, että elämäni ei saa pyöriä sairauden ympärillä, niin se kuitenkin on ollut koko ajan mielessä ja muuttanut monia asioita. TYKSissä on tullut vierailtua usein, ja kesälomatkin tuli siirrettyä tuonnemmaksi. Takaiskuista toipumisen tielle Kolmas leikkaus syksyllä piti olla viimeinen. Good bye syöpä ja TYKSissä vietetyt päivät ja yöt. Tästä alkaa uusi elämä ja uusi tulevaisuus, niin minä ajattelin. Silloin juuri sairaalasta kotiuduttuani sattui avautumaan NUTS Karhunkierroksen ilmoittautuminen, ja monet lenkkikavereistani olivat innolla lähdöss

Voittajafiiliksissä!

                                   Kuva: Marika Tauriainen                                  Kuten edellisessä blogikirjoituksessani kerroin, minulle tuli pakottava tarve kiristää aikataulua pitkän juoksun suhteen. Samalla osallistumiseni NUTS Karhunkierros -tapahtumaan siirtyi ensi vuoteen. Sen takia NUTS-tunnus on poistettu keräyskampanjan Facebook-ryhmästä. Keräys toteutuu kuitenkin kuten on suunniteltu, ja osallistumisaikaa on vielä toukokuun loppuun saakka. Muistathan osallistua, ja haasta kaveritkin mukaan! Sunnuntaina heti vapun jälkeen solmimme lenkkitossun nauhat ja pakkasimme juoksuliiveihimme juotavaa ja muuta matkalla tarvittavaa. Osan mahdollisesti tarvittavista huoltotarvikkeista jätimme lähtö- ja maalipaikalle, jonka kautta kuljimme kaksi kertaa. Reittimme oli jaettu kahteen 20 km ja yhteen 15 km mittaiseen lenkkiin. Näin meidän ei tarvinnut kantaa kaikkea mukanamme koko matkaa. Reittikartasta näkyy, missä menimme. Reitti saattaa näyttää vähän sekavalta, koska menimme s

Minulle kuuluu ihan hyvää, luulisin

  Olen kai selvinnyt tästä sairaudesta tällä kertaa. En entiselleni vielä lähestulkoonkaan, mutta tietääkseni minulla ei ole syöpää juuri nyt. En huomaa kasvaneeni ihmisenä. Jos olen siitä jotain oppinut, niin ehkä sen, että hetken aikaa muistan oman kuolevaisuuteni. Ja läheistenikin. Sekin unohtuu aika nopsaan. En osaa olla yhtään armollisempi kenellekään sen takia, että sairastin. Tuskin edes itselleni, vaikka joka päivä siihen pyrinkin. Harmin paikka, sillä olisi kiva, jos osaisin. Miten hienoa olisikaan, jos olisin muuttunut nainen, muutenkin kuin fyysisesti vähän runneltu ja pitkään taas aika huonokuntoinen. Jos ymmärtäisin elämää paremmin ja ottaisin rauhallisemmin vastaan kaikki arjen hankaluudet. Niin nyt ei kuitenkaan tapahtunut. Miksi aina vain tsemppausta? Luin artikkelin kirjasta, jossa kerrotaan kuulemma ”erilainen syöpätarina”. Artikkelin mukaan tarinat ovat pullollaan tsemppausta ja selviytymistä. Ja lehdet täynnä ihmisiä, jotka selvisivät. No, eivät ne kuollee